Ja! Je gaat een team starten. Maar hoe doe je dat als je mensen wil aannemen of inhuren? Dan wil je toch ook graag van anderen weten hoe de samenwerking met deze persoon verliep?

Met andere woorden, je staat op het punt om referenties te checken. Hoe doe je dat op een goede manier?

1. Alleen als een sollicitant daarvoor toestemming geeft

Dat is vastgelegd in de NVP Sollicitatiecode. Ook al is dit geen wet, het is absoluut een goed handvat om je hier aan te houden.

En zoals heel Nederland wel bekend is, tenzij je onder een steen leefde het afgelopen jaar: de sollicitant kan op basis van een vermoeden van overtreding van de AVG een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

2. Deze vragen stel je aan referenties

Begin met eenvoudige vragen over de lengte van vorige opdrachten of het dienstverband, de fee of het salaris en de vorige werkzaamheden.

Daarna stel je de wat moeilijkere vragen over de soft skills van een kandidaat en bijvoorbeeld of de referentie hem of haar in de toekomst weer zou aannemen. Vraag vooral door.

Als je merkt dat de referentie nogal druk is of geen zin heeft om te antwoorden, kun je beter op een later moment terugbellen.

3. Het kost tijd, maar bespaart je eventuele sores achteraf

En als je echt geen tijd of zin hebt om referenties te checken dan zijn er zelfs bepaalde bureaus zijn die ze voor je kunnen checken. Maar het lijkt mij dat je zelf een inschatting wilt maken zonder dat er ruis op de lijn zit.

4. Googelen is vaak onvoldoende

Je hebt meer aan een persoonlijk gesprek. Bovendien mag je op basis van de AVG eigenlijk niet zomaar iemand googelen.

5. Check daarna nog eens

Je had best een goed beeld van je sollicitant en nu hoor je opeens dat hij gestolen heeft bij zijn vorige werkgever of opdrachtgever. Wat doe je daarmee?

Vraag sowieso meer dan één referentie. Daardoor krijg je een vollediger beeld. Check ook nog eens bij de sollicitant wat zijn reactie is op het negatieve verhaal van zijn ex-werkgever. Niet alles wat iedereen zegt, is waar. Dat werkt twee kanten op.

Download ook ons gratis stappenplan

Om op een laagdrempelige manier informatie te krijgen hoe je een team start, kun je hier eenvoudig en snel ons gratis 8 stappenplan downloaden. Ga vandaag nog aan de slag!

ebook In 8 stappen je eigen team starten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *