Heb je een idee om je team te starten of uit te breiden met een stagiair? Leuk! In dit blog krijg je vijf handvatten zodat je daarna gemakkelijker een beslissing kunt maken.


1. Weet wat je een stagiair laat doen

Bedenk welke werkzaamheden de stagiair kan doen en voor welke periode je stagewerk voor hem of haar hebt. Kun je hem of haar echt aan het werk houden en heb je tijd voor begeleiding?

2. Je stagiair is geen goedkope arbeidskracht

Het is niet OK om de stagiair de hele dag te laten kopiëren. Hij of zij is in jouw bedrijf om wat te leren. Geef duidelijke instructies over de werkzaamheden van je stagiair.

3. Betaal (g)een vergoeding

In veel gevallen kun je zelf bepalen of je wel of geen vergoeding betaalt. Het is wel redelijk om in ieder geval een onkostenvergoeding te betalen. Hoe hoog die is, kan weer afhangen van het opleidingsniveau en het type werkzaamheden en mate van begeleiding.

4. Voorkom een arbeidsovereenkomst

Volgens vaste jurisprudentie is een stageovereenkomst geen arbeidsovereenkomst. Want ja, de stagiair is er met name om zijn eigen kennis en ervaring uit te breiden. Vaak is dat ook nog het geval met het oog op de voltooiing van een opleiding.

5. Stel een stageovereenkomst op

Want zo voorkom je zoveel mogelijk discussie achteraf. In sommige gevallen verschaffen opleidingsinstanties zulke overeenkomsten.

En durf je het aan?

Een stagiair is over het algemeen iemand die voor een frisse wind in je bedrijf kan zorgen. Dus wie weet steek je wel wat van hem of haar op. Formuleer de stageopdracht goed en zorg voor voldoende begeleiding.

Download ons gratis stappenplan

Om op een laagdrempelige manier informatie te krijgen hoe je een team start, kun je hier eenvoudig en snel ons gratis 8 stappenplan downloaden. Ga nu nog aan de slag!

ebook In 8 stappen je eigen team starten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *